fbpx

Bliv ejer af et fad med rom eller gin

Spørgsmål: Hvad vil det sige at blive andelshaver af et fad med rom eller gin hos GetSpirits Distillery?

Svar: At blive andelshaver af et fad med rom eller gin hos GetSpirits Distillery er ikke blot et ejerskab af noget rom eller gin. Det er mere en ’rejse’ hvor du følger spiritussens udvikling fra start til slut. Du er med fra starten hvor fadet fyldes med rom eller gin og du er med til at vurdere hvornår rommen eller ginnen er færdigudviklet, hvorefter du selv tapper dine egne flasker og sætter etiketter på. Alt foregår hos GetSpirits Distillery i hyggeligt samvær, hvor der også er smagsprøver.

Nedenfor kan du læse hvilke fadandelsprojekter der er aktuelle i øjeblikket:

Andelshaver af et Gin-fad

Udover at blive medejer af et fad fyldt med gin får du også muligheden for at være med i hele processen, lige fra at fylde fadet med gin til at tappe dine egne fadlagrede gin på flaske, samt sætte etikette og forsegling på flasken.

Spørgsmål: Hvad er det for en gin, der bliver fyldt på fadet?
Svar: Ginnen (benævnt som ’rå-ginnen’), der bliver fyldt på fadet er en dry gin, helt usødet med smag fra hyldebær og hyldeblomst som vi har håndplukket i den sjællandske natur. Listen over botanicals er: hyldebær, hyldeblomst, citrongræs, stjerneanis, koriander, angelicarod og selvfølgelig også enebær som er obligatorisk.

EN FADANDEL BESTÅR AF:
1 andel = 1 liter færdiglagret gin PLUS en halv liter af ’rå-ginnen’ som bliver fyldt på fadet.
I alt bliver det til 3 flasker gin på 500 ml hver især (2 flasker fadlagret og 1 flaske ulagret). Alkoholprocent er på ca. 50%, så det er en kraftig gin.
Fadet er et 60 liters ungarsk egetræsfad hvorpå der sidst har været lagret rom på.
Grundet fordampning under lagring (angel share) vil der sluttelig ikke være 60 liter gin tilbage. Denne usikkerhed tager vi på vores kappe og sætter derfor kun 30 andele til salg.

UDOVER OVENSTÅENDE FÅR DU:

  • Andelshaverbevis
  • Ved fyldning af fadet skal du smage på ’rå-ginnen’ som kommer på fadet.
  • Der vil blive serveret en overraskelse i form af en af vore andre lækre gin.
  • Til sammenligning er der smagsprøver på en anden fadlagret gin.
  • Kaffe og gin-tærte med vores egen gin.
  • Tre oplevelser: Fyldning af fad, Midtvejssmagning og Slutsmagning samt tappe på flaske.

Som andelshaver er du med i hele forløbet som består af:

1: Fyldning af fadet
Vi mødes hos GetSpirits Distillery søndag den 8. november 2020 klokken 11 og i fællesskab fyldes fadet med ’rå-ginnen’ og forsegles. Her modtager du også dit Andelshaverbevis.
Forinden skal vi alle smage på ’rå-ginnen’ som fyldes i fadet. Alle andelshavere får en flaske af ’rå-ginnen’ (500 ml) med hjem. Hvis du gemmer denne flaske, kan du hjemme hos dig selv sammenligne den med den færdiglagrede gin når den tid kommer. Udover flasken du får med hjem gemmes 2 flasker af rå-ginnen som vi alle skal smage til midtvejssmagningen.
Der vil under fyldning af fadet stå tonic og isterninger på bordet, så du også har mulighed for at smage ’rå-ginnen’ med tonic.
Herudover serveres der en overraskelse i form af smagsprøve på en af vore andre lækre gin.

2: Midtvejssmagning og vurdering
Vi mødes hos GetSpirits Distillery søndag den 7. marts 2021 klokken 11 og smager på ginnen i fadet. Der vil blive tappet/smagt 2cl pr. anpart.
Til sammenligning smager vi ginnen op imod en købt fadlagret gin og vi smager igen på ’rå-ginnen’ (de flasker vi tog fra ved fadfyldning).
Alle er med til at vurdere hvornår vi igen skal mødes for at tappe den endelige fadlagrede gin på flaske. Er der stor uenighed om dette, så har GetSpirits Distillery (Inge Lise og Carlo) beslutningsret.
Udover ovenstående byder vi på en kop kaffe og gin-tærte lavet på vores egen gin.
Der vil stå tonic og isterninger på bordet, så du også har mulighed for at smage de nævnte gin med tonic.

3: Slutsmagning og tappe på flaske
Vi mødes igen hos GetSpirits Distillery på det tidspunkt som vi aftalte ved midtvejsmagningen. Der bliver tappet 2cl. pr. anpart og vi smager på den færdiglagrede gin.
Under vejledning fra GetSpirits Distillery skal du nu tappe dine egne flasker fra gin-fadet. Pr. ejerandel er der 1 liter fadlagret gin, hvilket giver 2 flasker på 500 ml.
Flaskerne bliver nummereret og vi tapper på flaske i denne rækkefølge. Der trækkes lod om numrene.
Efter tapning skal du sætte etikette og krympehætte på.
Under selve tappeforløbet er der mulighed for at blande sig en gin og tonic samt nyde nogle chips og snacks.
Der bliver trykt ”privat label” etikette til denne tapning og hvis muligt planlægger vi det sådan at alles navne fremgår på etiketten. På den måde bliver det et meget unikt og originalt produkt. Et ægte samlerobjekt.

SÅDAN BLIVER DU ANDELSHAVER:

  • 1 fadandel inklusiv ovennævnte oplevelser koster 1.500,- kr.
  • Du køber en andel i vores webshop her på hjemmesiden.

En fadandel er tiltænkt éen person. Når vi mødes og smager, kan man ikke tage en gæst med medmindre gæsten også har købt sin egen andel.

Er fadlagret gin en ny idé?

Nej fadlagret gin er ikke en ny ide, faktisk har det næsten eksisteret siden ginnen blev opfundet.

Du skal forestille dig England tilbage i 1600- og 1700-tallet. Det var dengang ginnen slog igennem og man havde næsten kun trætønder, også kaldt fade, til at opbevare spiritus i. Man kunne derfor næsten ikke undgå at få fadlagret gin på værtshusene. Glas var dyrt dengang og de forskellige beværtninger fik leveret ginnen i egetræsfade. Det var ikke helt ualmindeligt at beværtninger skænkede gin direkte fra fadene. De første gæster fik derfor en let lagret gin, mens gæsterne der fik serveret den sidste gin fra fadet, fik en gin, der havde været lagret i længere tid.
I dag er det helt almindeligt at lagre whisky og rom på egetræsfade, hvor lagringsperioder på 5, 10 og 15 år er helt normalt. Fadlagringen gør at den skarpe alkohol i spiritussen bliver mere rund og mild. Gin er dog mere sart og kan nemt blive tør og få for meget smag fra egetræet. Derfor lagres en gin ofte kun 5-7 måneder.